Heeft u al eens aan biljart gedacht? 

Wat is biljart?

Biljarten is een spel waarbij door middel van een lange, dunne houten stok, de keu, ballen in een rechthoekige bak met lage randen, het biljart (de tafel), kunnen worden bespeeld door mannen en vrouwen. Daarbij mag met de punt van de keu alleen de speelbal worden gestoten die op zijn beurt andere ballen moet raken. Biljart kent meerdere spelvormen waarvan  Libre (vrij spel), bandstoten, driebanden en tien over rood wel de bekendste zijn. 
Een Keu om eens wat te proberen zijn op elke vereniging wel te leen.

 

Het kopen van een keu

Een Biljartkeu kopen doet u niet zomaar. Als u nog niet weet welke keu bij u past, kunt u eerst een keu van iemand anders proberen Wilt u er een gaan kopen, houd dan rekening met de onder andere de volgende punten:

  • het gewicht van uw eerste keu is bij voorkeur tussen de 480 en 510 gram
  • hoe zwaarder de keu hoe krachtiger de stoot, hoe lichter de keu hoe beter de controle
  • de keulengte is vaak tussen de 135 en 150 cm
  • het type keu is ook afhankelijk van de biljartvorm die u gaat spelen
  • standaard is de pomerans vrij hard en neutraal
  • naast biljartkeuen zijn er ook nog speciale pool- en snookerkeuen 

 

Overige benodigdheden

Als u gaat biljarten, zijn sommige biljart benodigdheden zijn echt onmisbaar. Het eerste is natuurlijk het krijt. Maar ook een stevige keukoffer of keutas is het aanschaffen waard. Ook onderhoudsproducten voor uw keu zijn erg belangrijk.

Meer informatie over biljart of wilt u op les?

Er zit altijd wel een biljartvereniging of café met biljart  bij u in de buurt. Kijk ook de links op onze website Wilt u biljartlessen volgen? Dan kan dit vaak bij de vereniging bij u in de buurt. Ook zijn er een aantal speciale biljartscholen in Nederland waar u terecht kunt voor biljartlessen. Uw biljartartikelen koopt u tegenwoordig heel gemakkelijk en snel online.

Maak een Gratis Website met JouwWeb